Doğanyol Yatırımlarla Şahlandı

Gündem, 08 Aralık 2022 04:55

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve MASKİ tarafından Doğanyol ilçesine yapılan yatırımların hizmete alımı gerçekleştirildi. Başkan Selahattin Gürkan yönetimindeki Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kadim ilçeye Atıksu Artıma Tesisi, 29 bin 392 metre içme suyu, 3 bin 317 metre kanalizasyon, 28 bin 504 metre sulama suyu kanalı, 4 adet içmesuyu deposu, 61 bin 213 metre hat çalışması ile birlikte ilçe meydanı ve park alanları kazandırıldı.

Doğanyol Yatırımlarla Şahlandı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  2022 yılı içerisinde Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan altyapı ve üstyapı çalışmalarının değerlendirilmesi ve Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Doğanyol İlçesi’ne inşa edilen Atıksu Arıtma Tesisinin denemeye alınması nedeniyle 8 Aralık Perşembe günü Doğanyol ilçesini ziyaret ederek geniş katılımlı toplantı düzenledi.

Doğanyol İlçesi’ne inşa edilen Atık su Arıtma Tesisinin denemeye alınması ve 2022 yılı içerisinde altyapı ve üstyapı çalışmalarının değerlendirildiği programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanyol Kaymakamı Mete Öztürk, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Şirket Genel Müdürleri, siyasi Parti ilçe başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları,  Daire Başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

MERT,”YATIRIMLAR HAYIRLI OLSUN”

Programda ilk olarak konuşan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın girişimleri doğrultusunda altyapı çalışmalarımıza Malatya genelinde çok yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Başkanımız Selahattin Gürkan’ın göreve geldiği ilk günden bugüne kadar Doğanyol İlçemize, 29 bin 392 metre içme suyu, 3 bin 317 metre kanalizasyon, 28 bin 504 metre sulama suyu kanalı, 4 adet içmesuyu deposu yaptık. İlçemizin atık sularının akarsulara karışmasını önlemek, ilçeyi atık sulardan kurtarmak için atık su arıtma tesisi inşa ettik.  İlçemizde toplam 61 bin 213 metre hat çalışması gerçekleştirdik.  Yaklaşık maliyeti 10 milyon lira olan Atıksu Arıtma Tesisimiz için 5 dönüm arazi kamulaştırıldı. Günlük 600 metreküp atıksu arıtma kapasitesine sahip olan tesisimiz 5 bin nüfusa hizmet edecek. Göreve başladığımız günden bugüne kadar şehrimizin altyapısını güçlendirmek için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyoruz. Bizden desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a, ekip arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yatırımlarımız ilçemize hayırlı olsun “dedi.

Malatya’nın 13 ilçesinde olduğu gibi Doğanyol’da da büyük hizmetler yapıldığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay, “Doğanyol’da bu yıl Gökçe, Yeşilköy, Konurtay, Akkent, Yalınca, Koldere, Sunalılar Mahalle yollarımızda birinci ve ikinci kat asfalt çalışmalarımız oldu. Merkez mahallelerimizde BSK çalışmalarımız oldu. İtfaiye Hizmet Binamızı tamamladık, hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımızın girişimleri doğrultusunda 2023 yılı yatırım programımızı da hazırlayıp yerinde incelemelerini tamamladık” açıklamasında bulundu.

BAY,”TALEPLERİMİZ HİÇ GERİ ÇEVRİLMEDİ”

Doğanyol İlçesi Belediye Başkanı Hakan Bay, Büyükşehir Belediyesi’ne ne talepte bulunmuşlarsa geri çevrilmediğini ifade ederek, yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve ekibine teşekkür etti. Başkan Bay, “2019 seçimlerinden sonra her belediye başkanı gibi bizimde vatandaşlarımıza vaatlerimiz olmuştu. Seçimlerden yaklaşık 8 ay sonra deprem yaşadık. Maalesef 4 kardeşimizi kaybettik. Akabinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber gayretle azimle çalışarak altyapı ve üstyapıyı yenileyerek vatandaşlarımızı yeni bir Doğanyol’a kavuşturduk. Yapı stoğumuzun yüzde 80’i yenilendi. Aynı anda 5 bakanlık aktif olarak faaliyet gösterdi. Karayolları, hastane, ticarethane, arıtma tesisleri inşa edildi. Bu çalışmalar yapılırken Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından altyapı ve üstyapı çalışmaları yapıldı. Vatandaşlarımızın mağduriyeti kısa sürede giderildi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ve MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert bizlerin taleplerini hiç geri çevirmediler. İnanıyorum ki bundan sonra ki süreçlerde de eksik kalan yatırımlarımıza destek verecekler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi

Doğanyol İlçe Kaymakamı Mete Öztürk ise, “Bir yerde hizmetin mümkün olabilmesi ancak bürokrasi ve siyasetin ortak amaç uğruna bir araya gelebilmesi, birlik ve beraberlik göstererek çalışması uğruna mümkündür. Doğanyol İlçemiz 2019 yılında elim bir afet vesilesiyle çok zor durumda kaldı. Fakat buradan ne bürokrasi ne siyaset elini ayağını çekmedi. Son derece büyük yatırımlarla bugün ilçemiz bambaşka bir ilçe oldu. Defalarca kez ziyaretlerimize geldiler. Bizleri şereflendirdiler.  Bizlerden yardımlarını desteklerini esirgemeyen en önemli isimlerden biri de Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dır. İlçemize yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

GÜRKAN, “DOĞANYOL’UN ALT YAPI VE ÜST YAPISINI TAMAMEN YENİLEDİK”

Doğanyol ilçesinin altyapı ve üstyapısının tamamen yenilendiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “İlimizin nadide ilçelerinden biri olan Doğanyol’dayız. İnsanı açık yürekli, vatanına, ülkesine, milletine, bayrağına bağlı ve vatanı milleti için yapamayacağı hiçbir fedakârlık yoktur. Biraz evvel ilçe belediye başkanımız konuşurken 20 Ocak’ta vuku bulan depremle ilgili vatandaşlarımız en ufak bir serzeniş göstermediler dedi. Bu anlamda Doğanyol vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Akşam saat 21.00 civarında vuku bulan depremden hemen sonra yola çıkarak buraya gece 23.00 civarı geldik. Ekiplerimiz önceden gelmiş, enkaz altından vatandaşlarımızı çıkarmışlardı. Rahmeti rahmana kavuşan bütün hemşerilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Bazı afetler vardır bizleri çok üzer. Bu süreçte devletimizin vatandaşlarımızın yanında olması milletimizi sevindirir.  O gece belediye otobüslerimiz Doğanyol’a geldi. Kamyonlarla ısıtıcı dağıttık. Malatya merkeze gelmek isteyen vatandaşlarımızı Malatya merkeze taşıdık. Gece saat 01.00 sularında bakanlarımız Gökçe ve Doğanyol’a geldiler. Ertesi gün Sayın Cumhurbaşkanımız bölgemize teşrif ettiler. Buraların yaralarının sarılması için ilgili kurum kuruluşlara bakanlara talimat verdiler. Allah devletimize zeval vermesin. Yeni bir Doğanyol inşa edildi. Niyetler hayır olursa akıbette hayır olur. Tabi bu süreçte gerek belediye gerek hükümet olarak eksiklerimiz olmuştur. O dönemde aş tırlarımızla vatandaşlarımıza sıcak yemek ikramında bulunduk. Çadırların, konteynerlerin ısıtılması, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için hükümetimizle beraber elimizden gelen her türlü imkânı ilçemize sunduk.

Bugün Doğanyol’da yeni evleri, yeni yolları, yeni binaları, yeni hastaneleri görmekten onur duyuyorum. Biz göreve gelmeden önce projeleriniz nedir dediler. Bizim projemiz Sosyal Entegrasyon projesidir dedik. Popüler projeleri uygulamak yerine birlik beraberlik yolunda ilerleyeceğiz dedik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Malatya’mıza teşrif ettiğinde Malatya Malatya bulunmaz eşin dedi. Malatya Darül Rifat dedi. Malatya seçkin insanların, himmetli zatların yaşadığı diyar dedi. İnsanlık medeniyetinin başladığı Anadolu’yu anayurt yapan destan şehir dedi. Bu şehrin insanlarına her türlü hizmet bizim için boynumuzun borcudur dedi. Daha önceki grup toplantılarında; ey Ankara, İstanbul, İzmir gelin hizmet nasıl yapılır, ağlamadan hizmet nasıl yapılır Malatya’da görün dedi. Dün Malatya için doğunun parlayan yıldızı olacak hedefini vizyonunu koymak büyük bir hedef gibi görünse de artık Malatya için vizyon Dünya’nın parlayan yıldızı olacak diyoruz. 12 bin 300 kilometrekarelik alanda 13 ilçemiz, 718 mahallemiz ve yaklaşık 2 bin mezramızda asfaltsız yer bırakmadık. Doğanyol ilçemizin altyapı ve üstyapısını tamamen yeniledik. Çevre düzenlemesini yaptık 218 kilometre yol inşa ettik. Sulama kanalları, içme suyu hatları, kanalizasyon hatları yapıldı. İtfaiye binası, belediye binası, hastaneler yapıldı. Bizim yönettiğimiz alan içinde atıksular, akarsulara karışmayacak dedik. Ve bütün ilçelerimize atıksu arıtma tesisi inşa ettik. Doğanyol’a da atıksu arıtma tesisi inşa ettik. Vagon Fabrikasını, Yimpaş’ ı ayağa kaldırdık. Trafik sıkışıklığını gidermek için bulvarlar açtık. Kuzey güney çevre yolu çalışmaları önümüzdeki sene bitecek. Cumhuriyet tarihinin en büyük yol ve altyapı rekorlarını gerçekleştirdik. Deprem, pandemi gibi sıkıntıların olduğu dönemde bizler bu yatırımları yaptık. Şehrimize hizmet etmek bizim için onurdur. İşimizle öne çıkacağız. Lafla peynir gemisi yürümez. Bizler bu hizmetleri yaparken adil olacağız dedik. Güneş gibi olacağız. Güneşin ışığından gözünü, perdesini kapatmayan nasıl yararlanıyorsa bizim hizmetlerimizde öyle olacak. Bunları yaparken elbette ki eksiklerimiz olacak. Bir evi düşünün. Evlerimizin ihtiyaçları bitmediği gibi şehrimizin de ihtiyaçları bitmez. Ancak temel hizmetlerin yapılması gerekiyor. Altyapı, üstyapı, arıtma, sulama kanalları gibi temel hizmetler yapıldı.  Milletimizin hizmetine açıldı. Bütün Malatyalılarımıza Doğanyollu hemşerilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Gündem, 08 Aralık 2022 04:55

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah'ın İzniyle İşe Başlayacağız

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah'ın İzniyle İşe Başlayacağız

Murat Aslan, Yeşilyurt'un Geleceği İçin Sandıklara Sahip Çıkalım

Murat Aslan, Yeşilyurt'un Geleceği İçin Sandıklara Sahip Çıkalım

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi İlmek İlmek Emek Dokuyor

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi İlmek İlmek Emek Dokuyor

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

Canan Çal'dan 2024 Model Ayağında Kundura

Canan Çal'dan 2024 Model Ayağında Kundura

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Sami Er: Söğütlü Cami İçin Kararımız Net!

Sami Er: Söğütlü Cami İçin Kararımız Net!

Hanife Yazıcı’dan Battalgazi Ve Yeşilyurt İlçesindeki Ailelere Ziyaret

Hanife Yazıcı’dan Battalgazi Ve Yeşilyurt İlçesindeki Ailelere Ziyaret

Azerbaycan’da Canan Nezirova İle Nisan Filmine Havalı Gala

Azerbaycan’da Canan Nezirova İle Nisan Filmine Havalı Gala

Şaşılık Çocuklarda Hızla Artıyor, Çünkü

Şaşılık Çocuklarda Hızla Artıyor, Çünkü

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde Nevruz Kutlamaları Gerçekleştirildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde Nevruz Kutlamaları Gerçekleştirildi.

Malatya’da 520 esnafa daha KOSGEB ödemesi yapılacak

Malatya’da 520 esnafa daha KOSGEB ödemesi yapılacak

Murat Aslan, Bir 5 Yıl Daha Kaybetmeye Malatya'nın Tahammülü Yok

Murat Aslan, Bir 5 Yıl Daha Kaybetmeye Malatya'nın Tahammülü Yok

Battalgazi Muhtarlar Derneği’nden Başkan Güder’e Teşekkür Plaketi

Battalgazi Muhtarlar Derneği’nden Başkan Güder’e Teşekkür Plaketi

Vitamin Takviyeleri Kullanmadan Önce Dikkat!

Vitamin Takviyeleri Kullanmadan Önce Dikkat!

Murat Aslan, Diyanet-Sen Malatya Şubesini Ziyaret Etti

Murat Aslan, Diyanet-Sen Malatya Şubesini Ziyaret Etti

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Ziyaretlerini Sürdürüyor

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Ziyaretlerini Sürdürüyor

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’tan Malatya Ziyareti

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’tan Malatya Ziyareti

Çürük Bina Yapan Müteahhitlerin Suç Ortaklarına Malatya Teslim Edilmemeli

Çürük Bina Yapan Müteahhitlerin Suç Ortaklarına Malatya Teslim Edilmemeli

Prof. Dr. İlhan geçit, Şahnahan Mahalle Sakinlerinin Konuğu Oldu.

Prof. Dr. İlhan geçit, Şahnahan Mahalle Sakinlerinin Konuğu Oldu.

Yılmaz ,Selahattin Başkan Hizmetleriyle Emaneti Devrediyor

Yılmaz ,Selahattin Başkan Hizmetleriyle Emaneti Devrediyor

Kanayan Yaramız Gazze’ye destek için 'Özgürlük Filosu' Mart ayının sonunda yollarda…

Kanayan Yaramız Gazze’ye destek için 'Özgürlük Filosu' Mart ayının sonunda yollarda…

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay’ı Aşk Sarhoşu

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay’ı Aşk Sarhoşu

Meteoroloji'den Çığ ve Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Çığ ve Yağış Uyarısı

Yeşilyurt Adayı Murat Aslan; Doğruları Anlatmaya devam edeceğiz!

Yeşilyurt Adayı Murat Aslan; Doğruları Anlatmaya devam edeceğiz!

Kardeşlerde risk 4 kat artıyor!

Kardeşlerde risk 4 kat artıyor!

Battalgazi Belediyesi Mart Ayı Olağan Toplantısını Tamamladı

Battalgazi Belediyesi Mart Ayı Olağan Toplantısını Tamamladı

“İstiklal Marşımız Bağımsızlığımızın En Güçlü Sembolüdür”

“İstiklal Marşımız Bağımsızlığımızın En Güçlü Sembolüdür”

“3-5 tüccarın gölgesinde seçime girenler, Malatya’yı rantçılara göre düzenler”

“3-5 tüccarın gölgesinde seçime girenler, Malatya’yı rantçılara göre düzenler”

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sami Er: “Malatya eskisinden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacak”

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sami Er: “Malatya eskisinden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacak”

Malatya'da siyaset nereye gidiyor??

Malatya'da siyaset nereye gidiyor??

İlçemizde 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü programı düzenlendi.

İlçemizde 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü programı düzenlendi.

MASKİ WHATSAPP DİJİTAL ASİSTAN HATTI  DEVREYE ALINDI

MASKİ WHATSAPP DİJİTAL ASİSTAN HATTI DEVREYE ALINDI

Malatya'da Söğütlü Cami'nin yeri değiştiriliyor

Malatya'da Söğütlü Cami'nin yeri değiştiriliyor

Şahin Aydın'ın kaleminden

Şahin Aydın'ın kaleminden

MALATYA KENT KONSEYİ ‘ŞEHRİM VE KADIN’ ŞİİR DİNLETİSİ PROGRAMI DÜZENLEDİ

MALATYA KENT KONSEYİ ‘ŞEHRİM VE KADIN’ ŞİİR DİNLETİSİ PROGRAMI DÜZENLEDİ

İSTİKLAL MARŞI KALPLERİMİZDEKİ VATAN VE MİLLET SEVGİSİNİ AÇIĞA ÇIKARMIŞTIR

İSTİKLAL MARŞI KALPLERİMİZDEKİ VATAN VE MİLLET SEVGİSİNİ AÇIĞA ÇIKARMIŞTIR

BAŞKAN BİLGİN’DEN “ÇÖLYAK KAFE - RESTORAN” MÜJDESİ…

BAŞKAN BİLGİN’DEN “ÇÖLYAK KAFE - RESTORAN” MÜJDESİ…

GENÇLİK KAMPIMIZ TÜRKİYE’DEKİ EN DONANIMLI PARKLARDAN BİRİDİR”

GENÇLİK KAMPIMIZ TÜRKİYE’DEKİ EN DONANIMLI PARKLARDAN BİRİDİR”