Başkan Gürkan Akçadağ Levent Mahallesini ziyaret etti

Yaşam, 08 Ağustos 2021 11:39

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ ilçesi Levent Mahallesinde mahalle sakinleri ve muhtarlarla bir araya geldi. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Levent Mahallesini ziyaret eden Başkan Gürkan, bölgede yapılan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Gürkan Akçadağ Levent Mahallesini ziyaret etti

 

Malatya’nın genelinde hizmet ve yatırımlarını yoğun bir şekilde sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde de yaptığı çalışmalarla vatandaşların takdirini kazanıyor. Malatya’da iki yıl içerisinde yolsuz, asfaltsız, susuz ve kanalizasyonsuz hiçbir yerin kalmayacağını göreve geldiği ilk günden itibaren dile getiren Başkan Gürkan’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren ekipler, vatandaşların rahatı, huzuru ve refahı için 7 gün 24 saat aralıksız çalışmalar yapıyor.

Malatya genelinde yapılan çalışmaları incelemek ve vatandaşlarla bir araya gelmek için ziyaretlerini sürdüren Başkan Gürkan, bu kapsamda Akçadağ ilçesi Levent Mahallesinde mahalle sakinleri ve muhtarla bir araya geldi.

Levent Mahallesi Muhtarı Nuri Demir, ziyaretlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin yaptıkları ziyaretten dolayı memnun olduklarını ifade ederek, Başkan Gürkan ve ekibine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

AK Parti Akçadağ İlçe Başkanı Nuri Karadaş’da, Başkan Gürkan’a teşekkür ederek şimdiye kadar yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu söyledi.

SAYIN BAŞKANIMIZ 50 YILLIK 100 YILLIK SORUNLARI ÇÖZÜYOR

Levent Mahallesi ziyaretinde yer alan Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, “ Sayın Başkanımız Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı olduğu dönemde sosyal belediyeciliği ve kurumsal belediyeciliği oturtarak Malatya’da çağ atlamıştır. Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da halkın belediyesi, vatandaşın belediyesi, esnafın belediyesi olmanın yanı sıra belediyeyi kurumsal olarak kurumsal bir yapıya dönüştürerek Malatya’da susuz, yolsuz ve asfaltsız bir yer bırakılmamıştır. Özellikle toplu taşıma adına servislerimiz ve minibüslerimiz sürekli yollarda oldukları için Malatya’nın ilçelerine gittiğimiz de Malatya’da asfaltsız bir yol kalmadığını görüyoruz. Sayın Başkanımız 50 yıllık 100 yıllık sorunları çözüyoruz dediği zaman birileri bunu abartı görüyor. Gerçekten de bu abartı değil. 50 yıllık 100 yıllık sorunlar çözülüyor ve çözülmeye de devam ediliyor. Özellikle pandemi sürecinde esnaflarımız ve vatandaşlarımız zor zamanlar geçirdi. Büyükşehir Belediye Başkanımız esnafımızdan ve vatandaşımızdan hiçbir yardımı esirgememiştir. Başkanımıza yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

AKÇADAĞ İLÇESİNE GEÇEN SENE 180 BU SENE İSE 100 KM YOL ÇALIŞMASI YAPTIK

Akçadağ’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, “ Akçadağ’da ve Malatya’da ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bölgemizde Esenbey Mahallemizden başlayarak Levent bölgemizi tarayarak geldik ve asfaltlarımızı tamamen yeniledik. Yol genişletme çalışmalarımızla birlikte sıcak asfalt çalışmalarımızı yapıyoruz. Büyükşehir Belediyemize ait asfaltsız yolumuz bulunmuyor. Hiç asfalt görmeyen yerlere stabilize, yol genişletme ve sıcak asfalt çalışmalarımızı yapıyoruz. Akçadağ özelinde geçen sene 180 bu sene ise 100 km yol çalışmamızı yaptık. Geriye kalan yollar ise mezra yolları, ara yollar yani ilçe belediyemizin sorumluluğunda olan yollar. Başkanımızın talimatları doğrultusunda bu yollarda da çalışmalarımızı yapacağız ve ilçe belediyelerimize yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı.

MASKİ OLARAK BİZ TEMEL BİR HİZMET SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş ise, “ Yatırımların durduğu, ekonominin durduğu, musibetlerin yaşandığı bir dönemde gerçekten de bir kurumun bir dönem içerisinde bu kadar hizmet yapması ve para harcaması mümkün değil. Özellikle Sayın Başkanımıza ve hükümetimize bu konuda bizlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. MASKİ olarak biz temel bir hizmet sunmaya çalışıyoruz özellikle içmesuyu ile alakalı. Maalesef bu sene kuraklıklarla alakalı olarak özellikle kaynaklardan beslediğimiz depolarımızda ciddi bir şekilde azalmalar söz konusu. Vatandaşlarımız sulamada kendi yetiştirdiği ağaçlarını kurutmak istemiyor elbette ki ama sonuçta insanın temel ihtiyacı olan su ile alakalı olarak önceliği biraz daha içme sularına vermemiz gerekiyor. Özellikle kaçak kullanıma müsaade etmeden en azından tarımsal sulamayı biraz daha az tutarak vatandaşlarımıza içme sularını tedarik etmemiz lazım. Biz suyu temin ederken vatandaşlarımıza satarken özellikle Başkanımızın fiyatla ilgili ısrarı hakikaten 1 lirayı bile bulmuyor kırsal kesimlere sattığımız suyun maliyeti. Bu fedakârlığı yaparken birilerinin suyu kaçak kullanması da hoş karşılayacağımız bir durum değil” şeklinde konuştu.

AKÇADAĞ İLÇEMİZE 60 MİLYON LİRALIK ALT YAPI İLE İLGİLİ HARCAMA YAPTIK

Akçadağ Levent Mahallesindeki sıcak karşılamalardan dolayı teşekkür eden Başkan Gürkan, “ Leventliler adı gibi levent. Yani kadim toprakların bekçileridir. Misafirperverlikleri, cömertlikleri, insani ilişkileri ve sosyal aktiviteleriyle gerçekten de takdire şayan. İçerisinde geçtiğimiz süreçte bir taraftan deprem, bir taraftan pandemi, bir taraftan da ekonomik sıkıntılar. Bu süreçte görevi devraldık. Aldığımız bu görevde de şikâyet etmeden, sıkıntı etmeden Malatya tarihinin toplam hizmetlerinden daha fazla hizmetler yapılıyor. 8 Büyükşehir Belediyesinden daha fazla bütüm alımı yapıyoruz. Bunların hepsi şantiyelerimizde kullanılıyor. Cumhuriyet tarihinin en fazla asfaltını yapan bir belediyeyiz. İki yıl içerisinde Malatya’da büyükşehir belediyemize ait asfaltsız hiçbir yer bırakmayacağız dedik. Şuanda asfaltsız yerimiz kalmadı. Sözümüzde durduk. Dedik ki iki yıl içerisinde susuz, kanalizasyonsuz ve atık suların akarsulara karışması olmayacak. 12 arıtma tesisi ihale ettik. Şuanda 60 milyon alt yapı ile ilgili Akçadağ’a harcama yaptık. Biz şehrimizi mazisine layık istikbale hazırlayacağız.

Bizim düşüncemiz kuru bir heves içerisinde nefsi tatmin ederek insanlara tahakküm etme içerisinde bir yöneticilik anlayışını tasvip etmiyoruz. Bizim çıktığımız yol kutlu bir yoldur diyoruz. İnsanlık medeniyeti Malatya’da başladı. Anadolu’yu Anayurt yapan kahramanlık destanları buralarda yazıldı. Anadolu’da ilim irfan destanları Malatya’da yazıldı. Bizim sorumluluğumuz ve yükümlülüğümüz var. Şehrimizi mazisine layık istikbale hazırlamamız gerekiyor. Onun için biz gece demeden gündüz demeden, bayram demeden, yaz demeden, kış demeden, çamur demeden, kar demeden bu şehre hizmet etmekle mükellefiz. Çıktığımız yolda bu. Yapmadığımız başlamadığımız hiçbir işi söylemiyoruz. Ben Akçadağlıları çok seviyorum. Allah Akçadağlılardan razı olsun. Yaptığımız hizmetlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

MALATYA TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI

Malatya’da çok büyük hizmet ve yatırımların gerçekleştirildiğini belirten AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Tüfenkci ise, “Malatya Türkiye’nin parlayan yıldızı. Ama geldiğimiz nokta itibariyle artık Malatya Türkiye’nin yıldızı Allah Başkanımızdan razı olsun. Hedefimiz Malatya’yı Dünyada yıldız şehirlerarasına girmesini sağlamak. Gerçekten hizmetlere baktığımız zaman biz Malatya’nın parlayan yıldız olacağına da inanıyoruz. Araslantepe UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesine bir eserimizi daha tescil ettirdik. Çalışmalarından dolayı Sayın Başkanıma ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. UNESCO Dünya Kültür Merası Kalıcı Listesine girmek kolay değil, büyük çalışmaların yapılması gerekiyordu. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımızın büyük emekleri var. Bu da gösteriyor ki Malatya’nın dünya yıldızı olması noktasında hiçbir engelin olmadığını göstermekte. Büyükşehir Belediyesi olarak her ilçemizde arıtma tesisleri yapılıyor. Altyapı ve kanalizasyon çalışmalarıyla çevreye duyarlı hizmetler üretiliyor. Tabiat Parkalarımız, Millet Bahçemiz, Sanayi Sitelerimiz, İnderesi Tabiat Parkı, Gençlik Merkezi, Kapalı Spor Salonu, Kızılay’a devredilen Vagon Onarım Fabrikası, Yimpaş binası yıllardan beri atıl durumdaydı Sayın Başkanımızdan Allah razı olsun elini taşın altına koydu ve Malatya’ya kazandırdı. Ayrıca Özel Harekat Bölge Başkanlığının bulunduğu alanda 100 milyonun üzerinde bir çalışmayla altyapı ve üstyapı çalışmaları hazır hale getirildi. Büyükşehir Belediye Başkanımız yapmış olduğu çalışmalarla Malatya’yı bir huzur şehri haline getirdi” dedi.

 

HABER BÜLTENİ

 

 

Yaşam, 08 Ağustos 2021 11:39

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program Düzenledi

Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program Düzenledi

Başkan Taşkın: “Kaybedecek Vaktimiz Yok”

Başkan Taşkın: “Kaybedecek Vaktimiz Yok”

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Vali Yazıcı, Malatya İl Müftüsü Yıldırım İçin Düzenlenen Veda Yemeğine Katıldı

Vali Yazıcı, Malatya İl Müftüsü Yıldırım İçin Düzenlenen Veda Yemeğine Katıldı

Hanife Yazıcı’dan Darende İlçesine Ziyaret

Hanife Yazıcı’dan Darende İlçesine Ziyaret

Pütürge’de ilk meclis toplantısı yapıldı... Görev dağılımı tamam!

Pütürge’de ilk meclis toplantısı yapıldı... Görev dağılımı tamam!

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’tan İlimizdeki Uygulama Noktalarına Ziyaret

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’tan İlimizdeki Uygulama Noktalarına Ziyaret

Başkan Er,“Ramazan Bayramının İslam Coğrafyasına Umut Olmasını Diliyorum”

Başkan Er,“Ramazan Bayramının İslam Coğrafyasına Umut Olmasını Diliyorum”

Vali Ersin Yazıcı Çocuklarla Bayram Kahvaltısında Buluştu

Vali Ersin Yazıcı Çocuklarla Bayram Kahvaltısında Buluştu

“Bayramda da tatlı yemeyecek miyim!” demeyin!

“Bayramda da tatlı yemeyecek miyim!” demeyin!

Başkan Er,İftar Programında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Er,İftar Programında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Taşkın Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Taşkın Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Bayramı Sağlıklı Geçirmek İçin 5 Önemli Kural!

Bayramı Sağlıklı Geçirmek İçin 5 Önemli Kural!

Ahmet Kerim Matur Ticari Kaygıyla Müzik Olmaz

Ahmet Kerim Matur Ticari Kaygıyla Müzik Olmaz

Fırat Edaş’tan Meslek Liselilere İstihdam Desteği

Fırat Edaş’tan Meslek Liselilere İstihdam Desteği

5 Nisan Avukatlar Gününü Malatya Barosu adına kutluyoruz.

5 Nisan Avukatlar Gününü Malatya Barosu adına kutluyoruz.

Başkan Er, Kadir Gecesi Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı

Başkan Er, Kadir Gecesi Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı

Vali Ersin Yazıcı, Malatya Girişim Grubu ile İftar Programında Buluştu

Vali Ersin Yazıcı, Malatya Girişim Grubu ile İftar Programında Buluştu

Başbuğ Alpaslan Türkeş Anısına Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve İftar Programı Düzenledi

Başbuğ Alpaslan Türkeş Anısına Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve İftar Programı Düzenledi

Yeşilyurt Belediye Başkanlığına Seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit Mazbatasını Aldı

Yeşilyurt Belediye Başkanlığına Seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit Mazbatasını Aldı

Battalgazi Belediyesi’nde Devir Teslim Töreni Yapıldı

Battalgazi Belediyesi’nde Devir Teslim Töreni Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Sami Er, görevi devraldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Sami Er, görevi devraldı

Pütürge’de Mikail Sülük İle Yola Devam

Pütürge’de Mikail Sülük İle Yola Devam

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah'ın İzniyle İşe Başlayacağız

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah'ın İzniyle İşe Başlayacağız

Murat Aslan, Yeşilyurt'un Geleceği İçin Sandıklara Sahip Çıkalım

Murat Aslan, Yeşilyurt'un Geleceği İçin Sandıklara Sahip Çıkalım

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi İlmek İlmek Emek Dokuyor

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi İlmek İlmek Emek Dokuyor

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

Canan Çal'dan 2024 Model Ayağında Kundura

Canan Çal'dan 2024 Model Ayağında Kundura

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Sami Er: Söğütlü Cami İçin Kararımız Net!

Sami Er: Söğütlü Cami İçin Kararımız Net!

Hanife Yazıcı’dan Battalgazi Ve Yeşilyurt İlçesindeki Ailelere Ziyaret

Hanife Yazıcı’dan Battalgazi Ve Yeşilyurt İlçesindeki Ailelere Ziyaret

Azerbaycan’da Canan Nezirova İle Nisan Filmine Havalı Gala

Azerbaycan’da Canan Nezirova İle Nisan Filmine Havalı Gala

Şaşılık Çocuklarda Hızla Artıyor, Çünkü

Şaşılık Çocuklarda Hızla Artıyor, Çünkü

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde Nevruz Kutlamaları Gerçekleştirildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde Nevruz Kutlamaları Gerçekleştirildi.

Malatya’da 520 esnafa daha KOSGEB ödemesi yapılacak

Malatya’da 520 esnafa daha KOSGEB ödemesi yapılacak

Murat Aslan, Bir 5 Yıl Daha Kaybetmeye Malatya'nın Tahammülü Yok

Murat Aslan, Bir 5 Yıl Daha Kaybetmeye Malatya'nın Tahammülü Yok

Battalgazi Muhtarlar Derneği’nden Başkan Güder’e Teşekkür Plaketi

Battalgazi Muhtarlar Derneği’nden Başkan Güder’e Teşekkür Plaketi

Vitamin Takviyeleri Kullanmadan Önce Dikkat!

Vitamin Takviyeleri Kullanmadan Önce Dikkat!

Murat Aslan, Diyanet-Sen Malatya Şubesini Ziyaret Etti

Murat Aslan, Diyanet-Sen Malatya Şubesini Ziyaret Etti