Yeşilyurt’tan Almanya’ya Açılan Kapı

Asayiş , 04 Mayıs 2021 08:58

Bingöl’de 2009-2014 döneminde görev yapan Belediye Başkanı Ali Ayrancı tarafından Malatya Yeşilyurt Belediyesine Kişisel Gelişim Dünyası Derneği ile beraber 45 kişinin Almanya’ya bir proje dâhilinde gönderilmiş olup, Almanya’da yaşadığı belirlenen Ersin Kilit isimli şahıstan 45 kişinin Almanya’ya gelmek için davet aldığı ifade edilmişti.

Yeşilyurt’tan Almanya’ya Açılan Kapı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Meclis Komisyonunda açığa çıkardığı ve daha önce de Yeşilyurt Belediyesine sorulduğu belirtilen 45 kişinin Yeşilyurt Belediyesi tarafından sözde bir proje ile Almanya’ya gönderilmesi olayının bir kez değil birkaç kez tekrarlandığı ve yurt dışına kaçırılan kişilerden adam başı 20 bin Euro alındığı da ifade ediliyor.

KAYITLARI SİLDİRMİŞLER!

Savcılık Almanya’ya gönderilen 43 Şahsın henüz kimliklerini açıklamadı. Malatya Yeşilyurt Belediyesine Yöneltilen suçlamalar ise: İnsan kaçakçılığı, Terör Örgütüne adam gönderme, gönderilen kişilerden adam başı 20 bin dolar para almak ve bu olayın bir kez değil iki kez yapıldığı. Malatya Yeşilyurt Belediyesinden olayla ilgili henüz net bir açıklama gelmedi bu yüzden vatandaşlar:

  1. Bu olayların Malatya Kişisel Değişim ve Gelişim Derneği ile ilgisi var mı?

Malatya’da dernek faaliyetleri kapsamında çalışmalarına devam eden bir kuruluştur. Bu derneğin konuyla ilgisi ise, Yeşilyurt Belediye Başkanlığında yapılan proje ile 43 kişinin Almanya’ya kaçırılmasının yolu hazırlanmış. Olaydan kendilerini aklamak adına Malatya Kişisel Değişim ve Gelişim Derneği Başkanı Mehmet Sait Aytekin: Yaklaşık 2 hafta önce mülkiye başmüfettişliğinin yaptığı inceleme sonrası bu kişilerin kayıtlarının silindiğini söylemiştir.

  1. Malatya Savcılığı giden 43 kişinin kimliğini ne zaman açıklayacak?

TCK’nın 5682 Sayılı Pasaport Kanununun 14/B fıkrasında hangi pasaportun hangi işlemlerde kullanılacağı açıklanmıştır. Yeşilyurt Belediyesi yurt dışına gönderilen 43 kişiyeGri hizmet pasaportu çıkartarak hem devletin prestijini hem de vatandaşın belediyeye olan güveninin suiistimal etmiştir. “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek” Projesi kapsamında 43 kişinin kimlikleri bazı siyasi parti ve medya organları vasıtasıyla açıklanmış olsa da konuyla ilişkin dava açılması gerekilen Malatya Savcılığından kaçanların kimliklerinin açıklanması bir kenara herhangi bir dava dahi açılmadı. . Siyasi partilerce ortaya alınan olayla ilgili ilk Yeşilyurt Belediyesine sorular sorulduğunda Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın elinizde belge yoksa sorularınızı cevaplamayacağım” dediği belirtiliyor.

  1. 43 kişiye ne oldu, 43 kişinin Türkiye’den gitmeden önceki mal varlıkları ile şimdiki mal varlıkları arasında nasıl bir fark var?

Kaçan şahıslara ne olduğu, Türkiye’den gitmeden önceki mal varlıkları ile şimdiki mal varlıkları arasında nasıl bir fark olduğu ve yaşları kamuoyuna açıklanmayarak herhangi bir soruşturma yapılmadı. İçişleri Bakanlığının yürüttüğü soruşturmanın selameti açısından olayla ilgili şahısların mal varlıklarına el konulmalı ve kamuoyunun konuyla ilgili merakının giderilmesi için gönderilen kişilerin durumları, bu olayın arkasında terör örgütü, FETÖ ve Kara para aklamak gibi suçlar varsa açıklanmalıdır. İçişleri Bakanlığı tarafından Belediye Başkanı ve görevliler hakkında, İl Valisi tarafından da Vali Yardımcısı ve diğer kamu görevlileri hakkında 4483 sayılı Kanun uyarınca karar verilmelidir.

  1. 4 kişinin görevden alınmasından sonraki isim Mehmet Çınar mı?

SONRAKİ İSİM MERAK KONUSU OLDU

Yürütülen çalışma kapsamında Malatya Valiliğinde görevli Vali yardımcısı, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü, 2 kamu görevlisinin görevden alındığı skandal olayla ilgili hukukçuların sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlara ve muhalefet cephesi tarafından İnsan kaçakçılığı suçlamasıyla itham edilmesine rağmen Başkan Mehmet Çınar’a görevden el çektirilmesiyle henüz adli bir girişim yapılmadı. Avukat Kerim Yılmaz’ın konuyla ilgili sosyal medya açıklamasında “ Yeşilyurt Belediyesinde patlak veren bu iş TCK’na göre apaçık bir insan kaçakçılığı suçudur. CMK’nın 160.maddesine göre bu davayı Cumhuriyet Savcılarının direkt olarak soruşturması yasa emridir. Bu durum idari soruşturma ve görevden alma ile geçiştirilemez” ifadelerine yer verdi.

Bu konunun gündeme getirilmesi dahi Mevzuat Bilgi Sistemi kapsamında Anayasanın “4483 sayılı memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun” kapsamında bu işi başlatan Yeşilyurt Belediyesine, Malatya Kişisel Değişim ve Gelişim Derneğine, izin ve gri pasaport temini eden Malatya Valiliğine, gidildiği dönem yaşları 18’in altında olan kişilere izin verdiği için Nüfus il Müdürlüğüne yaptırım uygulanmalıdır.  Almanya Adalet Bakanlığıyla ortaklaşa çalışılarak Malatya Valiliğine giden dilekçe de ismi yazan Ersin Kilit isimli sponsora ulaşılmalıdır.

  1. Bu olayın üstü kapatılacak mı?

ADALET SADECE KİTAPLARDA YAZILDIĞI KADAR…

Yeşilyurt Büyükşehir Belediyesi ve Çalışan personelleri sanki bu olay yaşanmamış gibi yollarına devam ediyor. Yapılan çalışmalar sosyal medya organlarında gösteriliyor, etkinlik ve toplantılara katılım sağlanıyor ve yeni projeler ortaya konuyor. Tabi Mehmet Çınar cephesinden henüz adam akıllı bir açıklama yapılmadığı için olayın üstü kapatılmaya çalışılıyor. Herkes bu olayı ört pas etse de Malatya Yaşam Haber Gazetesi olarak biz bu olayın takipçisi olacağız.

  1. Bu İşte Hile mi, Hizmet Mi Var?

Bu skandal olayın arka yüzünde bilinmeyen ve açıklanamayan gerçekler var Hizmet yok. Örneğin bu olayın 2 kez yaşandığı iddiaları var, olayın ört pas edilmeye çalışıldığı iddiaları var,  evine ekmek götürmekte dahi zorlanan vatandaşın belediye hakkı var. Adalet cümlesi var ama topallayan, ağır aksak adalet bile yok. Hukuk, adalet, insan hakları, TCK Kavramları var ama onlardan eser yok! Alınan paraların ismi var hesabı yok. Kesilen bir ceza yok.

  1. Yeşilyurt Belediyesinde görevli Aydın Savaş kim ve olayla bağlantısı ne?

Uğraşlar sonucu ulaştığımız Malatya Yeşilyurt Büyükşehir Belediye skandalının kilit ismi olduğu düşünülen Yeşilyurt Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünde görevli Aydın Savaş İnsan Kaynakları dairesinde görevli bir memur olduğuna göre olayla ilgili bilgisinin olmaması imkânsızdır.

  1. Yeşilyurt Belediyesinde görevli Serkan Çınar kim ve olayla bağlantısı ne?

31 Mart seçimlerinden sonra Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yeğeni olduğu iddia edilen Serkan Çınar’ın Yeşilyurt Belediyesindeki görevi bilinmiyor, görevi bilinmediği gibi de orada hangi vasıfla işçi alımı yaptığı da gizliliğini koruyor.  Çınar’ın yaşanan son olaylarla da bir bağlantısının olabileceği belirtiliyor.

  1. GÖNDERİLEN KİŞİLERİN TERÖR ÖRGÜTÜYLE BAĞLANTILARI İNCELENDİ Mİ?

BİR KEZ DEĞİL İKİ KEZ YAPMIŞLAR

 

Olaylar ört pas edilmeye çalışıldığı için 43 kişinin nerede ve ne durumda oldukları bilinmiyor, Yeşilyurt Belediyesi skandalı olayı taraflarının ise sözde incelemenin selameti için konuşmaları yasaklandı. Şunu söylemek isterim ki, hangi inceleme olursa olsun kamuoyundan gizli yapıldığı takdirde güvenilirliğini yitirir. Yaşanan olayın bir kez değil iki kez yapıldığı gelen bilgiler arasında olup olayın detaylarına ilişkin net bilgi verilmemektedir.

GÖNDERİLEN KİŞİLERİN KİMLİKLERİ

HİÇBİRİ MALATYALI DEĞİL!

EMİN Korkmaz

Maruf Olgun 

Emin Yıldırar

Emrah Polat

Hakan Polat

Leyla Sonkur

Nevzat Keyya

Sinan Altundağ

Ümit Kolkıran

Yılmaz Polat

Zeynep Acar

Veysel Korkmaz

Saniye Özer

İhsan Kaymazalp

İbrahim Özdemir

Muharrem Aydık

Ramazan Erdoğan

Zeki Kaya

Musa Yıldız

Pervin Saydasoul

Evin Yıldız

Zehra Yapıcı

Özkan Yapıcı

Hebun Akın

Mizgin Akın

Yakup Doğan

Mehmet Beslenen

Mürsel Yıldız

Zuhal Ektiren

Mustafa Yıldız

Ebru Kandemir

Mehmet Alkan

Naile Çemberlitaş

Bilal Dursun

Aydın gezer

İsmet Polat

İbrahim Koç

Şahin Polat

Burhan Altun

Mehmet Talu

Yıldız Ada

Esra Doğan

Barış Polat

Çetin Derin

Bilal Öksüz

İLTİCA EDENLER ARASINDA HENÜZ 2007 DOĞUMLU OLANLAR DİKKAT ÇEKİYOR

Düzenlenen geziye katılanlardan çoğu 1990 doğumlu vatandaşlardan oluşuyor. Geziye katılan 10 kişi 2000 doğumlu, grubun en yaşlı üyesi 1973 doğumlu, grubun en genç üyelerinin ise 2002 doğumlu 7 kişi olduğu ifade edildi.

Haber: Şahin Enver Aydın

Asayiş , 04 Mayıs 2021 08:58

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program Düzenledi

Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program Düzenledi

Başkan Taşkın: “Kaybedecek Vaktimiz Yok”

Başkan Taşkın: “Kaybedecek Vaktimiz Yok”

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Vali Yazıcı, Malatya İl Müftüsü Yıldırım İçin Düzenlenen Veda Yemeğine Katıldı

Vali Yazıcı, Malatya İl Müftüsü Yıldırım İçin Düzenlenen Veda Yemeğine Katıldı

Hanife Yazıcı’dan Darende İlçesine Ziyaret

Hanife Yazıcı’dan Darende İlçesine Ziyaret

Pütürge’de ilk meclis toplantısı yapıldı... Görev dağılımı tamam!

Pütürge’de ilk meclis toplantısı yapıldı... Görev dağılımı tamam!

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’tan İlimizdeki Uygulama Noktalarına Ziyaret

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’tan İlimizdeki Uygulama Noktalarına Ziyaret

Başkan Er,“Ramazan Bayramının İslam Coğrafyasına Umut Olmasını Diliyorum”

Başkan Er,“Ramazan Bayramının İslam Coğrafyasına Umut Olmasını Diliyorum”

Vali Ersin Yazıcı Çocuklarla Bayram Kahvaltısında Buluştu

Vali Ersin Yazıcı Çocuklarla Bayram Kahvaltısında Buluştu

“Bayramda da tatlı yemeyecek miyim!” demeyin!

“Bayramda da tatlı yemeyecek miyim!” demeyin!

Başkan Er,İftar Programında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Er,İftar Programında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Taşkın Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Taşkın Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Bayramı Sağlıklı Geçirmek İçin 5 Önemli Kural!

Bayramı Sağlıklı Geçirmek İçin 5 Önemli Kural!

Ahmet Kerim Matur Ticari Kaygıyla Müzik Olmaz

Ahmet Kerim Matur Ticari Kaygıyla Müzik Olmaz

Fırat Edaş’tan Meslek Liselilere İstihdam Desteği

Fırat Edaş’tan Meslek Liselilere İstihdam Desteği

5 Nisan Avukatlar Gününü Malatya Barosu adına kutluyoruz.

5 Nisan Avukatlar Gününü Malatya Barosu adına kutluyoruz.

Başkan Er, Kadir Gecesi Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı

Başkan Er, Kadir Gecesi Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı

Vali Ersin Yazıcı, Malatya Girişim Grubu ile İftar Programında Buluştu

Vali Ersin Yazıcı, Malatya Girişim Grubu ile İftar Programında Buluştu

Başbuğ Alpaslan Türkeş Anısına Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve İftar Programı Düzenledi

Başbuğ Alpaslan Türkeş Anısına Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve İftar Programı Düzenledi

Yeşilyurt Belediye Başkanlığına Seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit Mazbatasını Aldı

Yeşilyurt Belediye Başkanlığına Seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit Mazbatasını Aldı

Battalgazi Belediyesi’nde Devir Teslim Töreni Yapıldı

Battalgazi Belediyesi’nde Devir Teslim Töreni Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Sami Er, görevi devraldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Sami Er, görevi devraldı

Pütürge’de Mikail Sülük İle Yola Devam

Pütürge’de Mikail Sülük İle Yola Devam

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah'ın İzniyle İşe Başlayacağız

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah'ın İzniyle İşe Başlayacağız

Murat Aslan, Yeşilyurt'un Geleceği İçin Sandıklara Sahip Çıkalım

Murat Aslan, Yeşilyurt'un Geleceği İçin Sandıklara Sahip Çıkalım

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi İlmek İlmek Emek Dokuyor

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi İlmek İlmek Emek Dokuyor

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

Canan Çal'dan 2024 Model Ayağında Kundura

Canan Çal'dan 2024 Model Ayağında Kundura

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Sami Er: Söğütlü Cami İçin Kararımız Net!

Sami Er: Söğütlü Cami İçin Kararımız Net!

Hanife Yazıcı’dan Battalgazi Ve Yeşilyurt İlçesindeki Ailelere Ziyaret

Hanife Yazıcı’dan Battalgazi Ve Yeşilyurt İlçesindeki Ailelere Ziyaret

Azerbaycan’da Canan Nezirova İle Nisan Filmine Havalı Gala

Azerbaycan’da Canan Nezirova İle Nisan Filmine Havalı Gala

Şaşılık Çocuklarda Hızla Artıyor, Çünkü

Şaşılık Çocuklarda Hızla Artıyor, Çünkü

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde Nevruz Kutlamaları Gerçekleştirildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde Nevruz Kutlamaları Gerçekleştirildi.

Malatya’da 520 esnafa daha KOSGEB ödemesi yapılacak

Malatya’da 520 esnafa daha KOSGEB ödemesi yapılacak

Murat Aslan, Bir 5 Yıl Daha Kaybetmeye Malatya'nın Tahammülü Yok

Murat Aslan, Bir 5 Yıl Daha Kaybetmeye Malatya'nın Tahammülü Yok

Battalgazi Muhtarlar Derneği’nden Başkan Güder’e Teşekkür Plaketi

Battalgazi Muhtarlar Derneği’nden Başkan Güder’e Teşekkür Plaketi

Vitamin Takviyeleri Kullanmadan Önce Dikkat!

Vitamin Takviyeleri Kullanmadan Önce Dikkat!

Murat Aslan, Diyanet-Sen Malatya Şubesini Ziyaret Etti

Murat Aslan, Diyanet-Sen Malatya Şubesini Ziyaret Etti